Träna för kampsport

För att bli bra på kampsport krävs övning, uthållighet och fokus. Som gäller oavsett vad det är du vill bli bra på. Du behöver bland annat utveckla teknik, timing och rörlighet. Utöver det är det alltid rekommenderat att träna något kompletterande som ökar din kondition och styrka, så att du blir uthålligare och kan fokusera på att besegra din motståndare med bra teknik. Överlag blir dessutom livet väldigt mycket enklare att leva om man är hyggligt snabb och stark.

Vardagsmotion

 

Vardagsmotion är bra för att bygga en vettig grundfysik. Ta till vana att alltid gå uppför trappor, promenera istället för att ta bilen när du ska handla, cykla till jobbet, etcetera. Ett bra tips är också att lägga in styrkeövningar med kroppsvikt under dagen. Gym fitness workout: Man ready to exercise with kettle bellMan kan till exempel bestämma sig för att varje gång du blir sugen på choklad så är det tio armhävningar eller tjugo situps innan som gäller. Se också till att lyfta saker så ofta du bara kan. Flytta soffan och städa under den en extra gång i veckan, gör några bicepscurls med matkassarna innan du packar ur dom. Möjligheterna och tillfällena finns överallt – det finns egentligen bara en sak som du inte ska göra och det är att hjälpa din kompis att flytta: för som alla vet är det bland det tråkigaste som finns. Där rekommenderas att anlita en flyttfirma i Göteborg, eller en annan stad.

Styrketräning

Att träna för styrka är viktigt. Ju mer du kan lyfta, desto hårdare kommer du kunna slå. Fokusera på basövningarna marklyft, knäböj och bänkpress, med några kompletteringsövningar. Eller hitta ett gym för crossfit om du vill ta ut dig ordentligt. För dig som vill hålla nere kostnaderna för gymkort är det hemmaträning som gäller: kroppsviktsövningar som armhävningar, situps, chins och rygghävningar, eller så köper du hem en eller ett par kettlebells att träna med. Kostnaden för en kettlebell motsvarar ungefär en månads träning på ett gym, så i långa loppet är den en riktigt bra investering.

Konditionsträning

Konditionsträning går att utföra nästan var som helst och är dessutom helt gratis. Ge dig ut i naturen och spring, eller cykla. Eller ta långa promenader eller åk skidor. Det som sätter gränserna här är vad du tycker är kul.